Sortida cultural al Monestir de Santes Creus i barraques de pedra seca 22 d’Abril 2018

Sortida cultural al Monestir de Santes Creus i barraques de pedra seca 22 d’Abril 2018

RESUM SORTIDA CULTURAL (22/04/18)

BARRAQUES DE PEDRA SECA – MONESTIR DE SANTES CREUS

El passat diumenge 22 de març vàrem tenir la sisena sortida de la Ruta del Cister que anava de Montbrió de la Marca a Santes Creus.

Aquesta sortida era conjunta entre la secció de muntanya i les de cultura i fotografia. En total: 46 assistents. Pel que fa a l’activitat cultural, el grup el formàvem 25 persones.

El punt de trobada va ser la Plaça Orfila a les 7:30h. A Pla de Santa Maria, el grup es va dividir. Els que feien la ruta caminant varen continuar fins el seu punt de partida: Montbrió de la Marca.

Els de cultura començàrem aquí la Ruta de la Capona. Aquesta ruta de poc menys de dos quilòmetres, ens va permetre descobrir un entorn, un passat i un patrimoni magnífic i sorprenent. Vàrem gaudir de l’art de la pedra seca: cossiols, barraques i parets que envolten els camps i protegeixen els camins.

Per la tarda teníem el Monestir de Santes Creus, fundat l’any 1168, i que és un dels més grans i millor conservats conjunts monàstics cistercencs que podem visitar a l’actualitat.

Però abans ens calia recuperar forces desprès de la caminada i de la calor que havíem suportat durant el matí. El dinar el vam fer en un restaurant a tocar de l’entrada principal del monestir. Alguns van aprofitar per comprar productes típics: formatge, botifarres, etc.

Mentre els de cultura estàvem fent la visita guiada pel monestir, el grup de muntanya va arribar a Santes Creus. El temps d’espera els va anar molt bé per descansar i prendre un refresc, doncs el dia havia estat molt calorós.

Cap allà les sis de la tarda, l’autocar va partir de Santes Creus cap a Barcelona. Tot i que per raons meteorològiques la etapa 5 de la Ruta, només de caminar, no es va poder fer i es va haver d’ajornar, amb aquesta etapa d’avui, es dona per acabada la Ruta del Cister.

Accediu a les fotos de la sortida: