Grup de Joves – Capvespre al Matagalls – 04 de juliol 2020

Grup de Joves – Capvespre al Matagalls – 04 de juliol 2020

SORTIDA DEL GRUP DE JOVES AEM DE DISASBTE 4 DE JULIOL 2020. CAPVESPRE AL MATAGALLS (1.698m) (OSONA).

Dissabte al migdia sortim de Barcelona els 11 participants de l’activitat, amb moltes ganes de retrobar-nos i fer muntanya plegats després de tants mesos confinats a casa. Es fa una mica estrany, perquè al cotxe anem tots amb mascareta, com si fóssim complets desconeguts.

Arribem a l’aparcament del Collformic cap a les 16:30h, i ens sorprenem de l’afluència de vehicles que hi arriben tot i l’hora que era. Remuntem la pista forestal que puja suaument vorejant el turó d’en Besa i seguim per un camí molt agradable fins a Sant Segimon, el recinte del qual resta clausurat, no sabem si per obres o pel coronavirus.

Pugem per la carena que es dirigeix al Matagalls, i entremig parem a berenar. La pujada és molt suau i agraïda, i a més podem recarregar aigua a la font del Matagalls. Arribem al cim cap a les 20h, amb temps de sobres per sopar tranquil·lament i descansar una mica.

I finalment arriba el moment més esperat. El bon dia que feia, amb alguna boira despistada, ens brinda una posta de sol màgica que ens fa oblidar per moments tots els mesos que l’hem estat esperant. Un cop negra nit, encenem els frontals i baixem en direcció al Collformic. Alguns participants no havien caminat mai de nit i els agrada molt, i pel camí ens parem a observar alguns curiosos escarabats fosforescents.

Arribem al Collformic passada mitjanit, cansats i amb son, però sabent que ha valgut la pena l’escapada i amb la satisfacció d’haver pogut tornar a gaudir plegats de la muntanya.

Accediu a les fotos de la sortida: