Sortida Ascó – García i Pas de Barca – 16 de Juny de 2019

Sortida Ascó – García i Pas de Barca – 16 de Juny de 2019

CICLE DE DESCOBERTA DE LA NATURA

16 DE JUNY

ASCÓ-GARCIA I PAS DE BARCA – RIBERA D’EBRE

Aquesta sortida, d’Ascó a Garcia, d’uns 11km de recorregut i uns desnivells de +88m / -93m, ha estat organitzada per la Carme Hernández i l’Emilio Ruiz. No cal dir que ha sortit rodona i, fins i tot, han aportat certes notes d’aventura.

Després d’esmorzar a l’àrea de servei del Mèdol, encara ens quedava un bon tros fins a Ascó. Quan hem arribat, ningú ha tingut cap mena de dubte d’on érem: la central nuclear amb aquella enorme xemeneia i el gran núvol-bolet que té al damunt, ens indica clarament que estem a Ascó.

Un cop arribats, vàrem iniciar l’excursió visitant l’església de la Verge del Carme i el mirador sobre l’Ebre. Aquest magnífic riu, que banya i rega unes terres castigades per un sol punyent, inclús en primavera, ens ha acompanyat al llarg de tota l’excursió fins a Garcia.

El paisatge ha anat canviant al llarg de tot el recorregut. Després de passar per zona boscosa, ens hem trobat camps de vinyes que es perdien a l’horitzó, seguidament ens hem trobat amb camps immensos d’olivars i nectarines.

Arribats al riu, ens esperava el senyor Jordi, barquer a estones lliures, per portar-nos en una gran barcassa a l’altra riba del riu, on hi ha les piscines municipals de Garcia. Aquí hem dinat, però el primer que hem fet a l’arribar ha estar demanar beguda. Tothom ha patit la calorassa del camí. I el senyor Jordi ens diu que això no és res, que al juliol i agost és molt pitjor.

En acabat de dinar, hem anat a veure l’obrador….quins carquinyolis! i la cooperativa …. quin vermut! Qui més, qui menys hem fet les nostres compres, amb l’esperança que durin una mica al rebost de casa.

Ja de tornada, la Carme ens recompte. Hem sortit 52 persones a apropar-nos a la Ribera d’Ebre, una comarca moltes vegades desconeguda, però plena d’aventures.

Accediu a les fotos de la sortida: