Com ja s’ha dit, la nostra Entitat va néixer el 1930. Aquell grup de treballadors de can Fabra que estimaven la muntanya era al mateix temps un grup inquiet i enamorat de la fotografia, el teatre, els escacs…
Quasi totes les seves excursions estan documentades gràficament. Plaques de vidre, suport en pel·lícula, diapositives, totes les tècniques de reproducció d’imatge que s’han fet servir al llarg de l’història de la fotografia les van fer servir, amb gran art i acurada tècnica. I afortunadament, en gran part, han arribat a les nostres mans.
Ja abans de fundar AEM, documentaven les seves sortides a la muntanya i per tant tenim fotografies del 1920 o anteriors….  I seguim!!!!! És un material valuós i molt, molt interessant.
Actualment hi ha un grup de l’AEM dirigit per Enric Guardiola que compta amb un grup de voluntaris que esta estudiant i classificant aquest tresor.
Entre ells, podem destacar en Joan Küderling,  que amb la seva veterania i més de 75 anys com a soci, ha viscut part d’aquest passat i ens ajuda a identificar persones i fets que pocs com ell poden recordar.
És un grup callat i silenciós però esperem fer una gran feina.

Des de la xarxa de bibliotecas municipals de la Diputació de Barcelona estan digitalitzant els butlletins de l’AEM. Podeu trobar-los clicant aquí

Properes activitats de la secció